"Yükleniyor..."

EN/ETA ve CE Sertfikaları

EN/ETA ve CE Sertfikaları

Avrupada Kullanılan Standartların Yerini EN/ETA Almıştır

Avrupa’da birbirinden ayrı teslerin yapılmasıyla harnonize EN standartları oluşturulmuştur. Bu harmonize standartlar testlerin nasıl yapılacağını ve test düzeneklerini tanımlarken, performans analizlerinin verilebilmesi amacıyla yangın durdurucu ürünler için ETAG’lar ( Avrupa Teknik Onay İlkeleri ) yazılmış ve pasif yangın durdurucu ürünler için ETA onay belgeleri alınabilir hale gelmiştir .


EN 1366 ­-3 Tesisat geçişlerinin yalıtılması
EN 1366 -­4 Derz boşlukların yalıtılması
EN 1364 -­3 Cephe sistemleri (komple sistem) yalıtılması
EN 1364 -­4 Cephe sistemleri (parça sistem) yalıtılması

ETAG 026 :Yangın durdurucu ve yangın yalıtım malzemeleri

ETA Nedir ?
ETA Türkçe anlam olarak Avrupa Teknik Onayı olarak geçmektedir. Bu onaylar EN test standartlarını baz alarak hazırlanmış olup malzemelerin kullanıma dair tüm bilgilere ulaşılabilir. Başlıca test standartları tesisat geçişleri için EN 1366-3 ve derz boşlukları için EN 1366-4.

CE Sertifikası / İşaretlemesi Nedir ?
Pasif Yangın Durdurucularda CE işaretlemesi ( pakette) ürünün ETA onayının olduğunu ve 3. parti bir kurum tarafından onaylandığını gösteren uygunluk sertifikasıı almaya hak kazandığını belirtir. CE işaretlemesi ürünün üretim ve performans değerlerinin kalitesini göstermenin dışında ayrıca harmonize bir EN standardına bağlı olarak test edildiğinin de garantisi konumundadır