"Yükleniyor..."

Pasif Yangına Durdurucu

Pasif Yangına Durdurucu

Can ve mal güvenliği için Yapıları Yangın kompartımanlarına ayırmak gerekir.

Yangının bir kompartımanda kalması ve diğer kompartımana geçmesini engellemek, yangının getirdiği ısı, duman ve zehirli gazların yayılmasını belli bir süre için geciktirip , insanların kaçmalarını temin etmektir.

Hemen hemen tüm binalarda Elektrik kabloları, HVAC (ısıtma / havalandırma /soğutma ) ,plastik borular, Haberleşme sistemleri, bir kompartımandan diğer bir kompartıman geçerken yatayda ve düşeyde teşkil ettikleri açıklılar,o duvar ve tavanın yangına dayanıklı olma özelliğini yitirir. Bu açıklıklar yangın esnasında duman ve zehirli gazların anında yayılmasına sebep olmaktadır.Yangın durdurucu sistemlerde bunların önüne geçerek can ve mal kaybını en aza indirger.Özellikle tavan geçişlerindeki dikey açıklıklar ( elektrik ve mekanik şaftlar )yangın esnasında doğal baca görevi yaparak yangının saniyeler içinde yayılmasına neden olurlar. Bu açıklıkları kapamak (izole etmek – yalıtmak) için gereksinimlerine göre çeşitli yangın durdurucu malzemeler kullanılır. Harçlar,Boyalar, Mastikler, Köpükler,Yastıklar gibi..Bunlara “pasif yangın durdurucular” denir. 27.11.2007 tarihinde yürürlüğe giren Binaların yangından korunması yönetmeliği gereğince, binalardaki elektrik ve mekanik şaftlar ve yangın kompartımanlarından geçen açıklıklar, yangın ve dumanın bir sonraki bölmeye geçişini engellemek amacı ile izole edilmeleri zorunludur.

Ayrıca, sigorta firmalarının bu sistemlerin kullanılmasını teşvik eden prim indirimleri sayesinde çoğu zaman bir kaç yıl içerisinde ürün yatırımının geri dönüsü sağlanmaktadır.

Yangın durdurucu ürünlerde akyarlaryapi.com.tr olarak her zaman iş kalitemizi ve ürün ve hizmet güvenliğini korumaktayız. Pasif yangın durdurucı ürünlerde güvenebileceğiniz tek adres akyarlaryapi'dır. Sorularınız veya satın almalarınız için lütfen bizlerle iletişime geçin